Stage voor instructeurs: Opleiding tot rijinstructeur

You are here: Home \ Specialismen \ Stage voor instructeurs

Wilt u rijinstructeur worden?

Om rijinstructeur te kunnen worden voor de auto, bromfiets of motorfiets moet u stage lopen. Deze stage moet gevolgd worden bij een ervaren instructeur die in het bezit is van de juiste bevoegdheid. Bij ons kunt u terecht voor de stage auto en bromfiets/motorfiets. Bent u opzoek naar een rijschool voor de stage? Kijk dan hieronder even verder.

Hoe ziet de stage eruit

Het minimum aantal uren voor de stage bedraagt;

Personenauto (cat. B)
35 uren actief (zelf een les geven)
5 uren passief (achterin de auto)

Motorfiets (cat. A en AM)
20 uren actieve stage (zelf les geven onder begeleiding)

Tijdens de stage wordt je door gecertificeerde en ervaren instructeurs geholpen. Daarnaast heb je altijd een vaste contactpersoon om mee te overleggen. Wij helpen jullie graag net dat stapje verder!

Na de stage kun je examen gaan doen. Dit examen kun je afleggen met een van onze kandidaten, of een eigen kandidaat. Bedenk wel dat het een kandidaat moet zijn die nog geen rijbewijs heeft. Ook bij het examen en vooraf gaan we je begeleiden naar een goed resultaat.

Wat kun je van ons verwachten?

– Instructeurs met minimaal 5 jaar ervaring
– Instructeurs met de benodigde bevoegdheden (stagementor)
– Prima begeleiding met een vaste contactpersoon
– Keurig materiaal (voertuigen en hulpmaterialen)
– Begeleiding van begin tot eind

Graag rijinstructeur worden? Volg dan je stage bij Auto- en motorrijschool Hendrik. Je vindt onze rijschool onder andere in; Jistrum, Kootstertille, Twijzel, Eastermar, Drogeham, Harkema en Surhuisterveen. En sinds kort ook in; Akkrum, Grou, Leeuwarden, Warten en Wergea.