Rij- en faalangstbegeleiding

Onderweg naar vertrouwen …

Wat is rij- en/of faalangst?

Een vraag die veel speelt op dit moment. Hieronder een korte uitleg aan de hand van twee voorbeelden. Lees verder op deze pagina hoe we jou hiermee helpen.

Wat is faalangst?
Faalangst is een angst om te falen. Jaren geleden kende men een positieve- en negatieve faalangst. Spanning is echter heel wat anders dan de faalangst. Stel je voor; tijdens de lessen verloopt alles netjes en je instructeur is tevreden.

Dan het examen … vóór het examen krijgt de kandidaat het spaans benauwd, weet ik wel hoe het moet? Wat nou als ik niet goed parkeer? Mijn vriend(in) is gister geslaagd, nu ik! Kortom; een angst dat het rijexamen gaat mislukken. Na afloop van het examen blijkt dat de kandidaat (ver) onder zijn/haar kunnen presteert en het examen is onvoldoende.

Wat is rijangst?
Een rijangst is de angst om in een bepaalde situatie te verkeren. Dit kan bijvoorbeeld invoegen op snelwegen zijn, hoge snelheden rijden, angst voor (grote) tegenliggers en parkeren in parkeergarages. Daarnaast kunnen kandidaten ook door een vroeger incident angst hebben om te rijden.

Bij rijangst mijdt je heel vaak de situatie waar je niet in terecht wilt komen. Dit levert op zijn beurt dan weer een hoge kans op ongelukken op.

De cijfers

  • % examenkanditaten met faalangst
  • % examenkandidaten met rijangst
  • % examenkandidaten zonder rij- of faalangst
  • % weet het niet
Sleutel 1: Zelfvertrouwen
Door tijdens je lessen voldoende zelfvertrouwen op te bouwen kun je een te hoge spanning tijdens het examen voorkomen. Zorg dat je samen met je instructeur afstemt wanneer je klaar bent voor je examen.

Hoe gaan we dit bereiken?
Als instructeur heb ik hiervoor speciale cursussen over rij- en faalangst gevolgd. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren meerdere keren met rij- en faalangst te maken gehad. De belangrijkste stap is ervaring in het verkeer en vertrouwen uitstralen naar je medeweggebruikers.

Zo kun je straks zelfverzekerd de weg op, ook zonder instructeur naast je.

Aandacht voor jou

Zo noemen we dat; een opleiding op maat

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag dan direct online een intake-les aan.

Het felbegeerde roze pasje

Sleutel 2: Begeleiding
De juiste begeleiding. Coaching. Zelfstandigheid wordt ervaren wanneer je situaties op eigen krachten oplost. Door de juiste begeleiding leer je zelf verkeersknelpunten op te lossen.

Leskaart

Altijd op de hoogte van je vorderingen! Doormiddel van ons planningsprogramma kun je iedere 24/7 je vorderingen en afspraken bekijken. Wel zo gemakkelijk en allemaal vanaf je telefoon.

Heb je vragen over de leskaart, dan kun je die altijd bij je instructeur kwijt.

Wil je liever even persoonlijk contact? Vul hieronder je telefoonnummer in, dan neemt de instructeur z.s.m. contact op.

Sleutel 3: Persoonlijk
Rustig. Toegespitst op jouw situatie en zeker van één vaste instructeur. Je hebt altijd een aanspreekpunt voor vragen of bij problemen. Samen onderweg naar zelfstandigheid!

Haal je rijbewijs op een ontspannen en prettige manier. Wij bieden rij- en faalangstbegeleiding aan in de volgende plaatsen; JistrumKootstertille, Twijzel, Eastermar, DrogehamHarkema en Surhuisterveen. En sinds kort ook in; Akkrum, Grou, Leeuwarden, Warten en Wergea.