Categorie BE – Aanhangwagen

You are here: Home \ Opleidingen \ Categorie BE – Aanhangwagen

Aanhangwagenrijbewijs (E achter B)

Rijschool Hendrik is specialist in de opleiding E achter B. Dit blijkt ook uit ons slagingspercentage. 92% van onze kandidaten slaagt voor het eerste examen!

Professionaliteit betekend ook uitstekend materiaal. Zo rijdt u bij ons altijd met een gloednieuwe Ford Transit custom bestelbus. Rijdt u liever met een personenauto? Ook dat kan, we bieden ook BE opleidingen aan met onze VW Golf 7 voor wanneer u graag met de caravan op reis wilt.

De rijopleiding BE bestaat uit alleen een praktijkopleiding, er is geen theorie vereist voor aanvang van het examen. Daarnaast mag u afrijden met een automatisch geschakelde auto! U behoudt hiermee het rijbewijs voor schakel en krijgt dit ook bij uw BE rijbewijs!

Wanneer rijbewijs BE?

Om te weten of je rijbewijs BE nodig hebt, hebben we het volgende nodig;

  • Kentekenbewijs trekkend voertuig
  • Kentekenbewijs aanhangwagen of caravan

Geen kentekenbewijs? Vul dan het kenteken in op de website van de RDW (klik hier).

Daarna rekenen we het volgende uit:

Kijk op de website van de RDW of op je kentekenbewijs en zoek de tekst ’toegestane max. massa’ op. Tel deze getallen van de auto en aanhangwagen of caravan bij elkaar op.

Meer dan 3500kg?

Je hebt het rijbewijs BE nodig. Zonder rijbewijs BE ben je niet verzekerd!

Minder dan 3500kg?

Het rijbewijs B is voldoende. Controleer voor vertrek wel altijd de bandingspanning, de verlichting en controleer of de lading goed vast zit.

Kentekenbewijs (voorbeeldfoto)

Caravan/aanhangwagen trainingen

Naast de reguliere opleidingen bieden wij bij Rijschool Hendrik ook een caravan/aanhangwagen training aan. Tijdens deze cursus frissen wij uw kennis over de caravan of aanhanger op. Samen met u gaan we kijken naar een aantal technische aspecten alsook een stukje theoretische kennis.

Daarnaast gaan wij samen met u een stuk rijden. In deze rit leert u verschillende vaardigheden met de caravan of aanhangwagen. We drinken samen een kop koffie en gaan daarna samen met u het achteruitrijden trainen. Tips en trucs om veilig en vertrouwd op vakantie te kunnen. LET OP; deze training wordt verzorgd in uw eigen auto/bus met eigen caravan. De training duurt 2 uren en kost 90 euro.

Zeer hoog slagingspercentage!

In 2019 is 92% geslaagd voor het eerste examen

Met aanhanger, caravan of paardentrailer leren rijden? Haal dan nu je aanhangwagenrijbewijs (BE) bij Auto- en motorrijschool Hendrik. Je vindt ons onder andere in; JistrumKootstertille, Twijzel, Eastermar, DrogehamHarkema en Surhuisterveen. En sinds kort ook in; Akkrum, Grou, Leeuwarden, Warten en Wergea.