Categorie B – Personenauto: Haal je autorijbewijs!

You are here: Home \ Opleidingen \ Categorie B – Personenauto

Autorijbewijs schakel halen? Dat kan!

Bij Auto- en motorrijschool Hendrik ben je na je proefles direct zeker van je examendatum. Al vooraf worden de examens samen met jou ingepland. Zo houden we de doorlooptijd van onze opleidingen kort. Na de proefles start je met theorie en ontvang je van ons de factuur voor je pakket. Na betaling en het invullen van je machtiging en de gezondheidsverklaring plannen we dan direct je tussentijdse toets en het praktijkexamen.

Het stappenplan naar je rijbewijs;

Veel gemakkelijker en sneller kunnen we het niet maken! En wist je al dat je je lessen digitaal kan inplannen en annuleren. Ook je vorderingen vindt je in de app!

Theorie examen

Het theorie examen is een computertoets die je zelfstandig moet leren en afleggen. Bij Rijschool Hendrik bereiden we je graag goed voor, daarom werken wij samen met 1Dag-autotheorie in Surhuisterveen. Daar haal jij gemakkelijk en snel je theorie!

Het theorie examen bestaat uit drie gedeeltes; een gedeelte gevaarherkenning, hier moet je gevaren vanaf een stilstaand beeld herkennen (scannen) en vervolgens kiezen uit de volgende drie opties (remmen, gas loslaten of niets doen). Afhankelijk van de situatie kies je het juiste antwoord.

Het tweede en derde gedeelte toetst je theoretische kennis, denk bijvoorbeeld aan de voorrang, bordenkennis en voertuigeisen en verkeersinzicht. Het is heel belangrijk dat je de theorie goed leert. Daar heb je tijdens je lessen en later in de praktijk heel veel voordeel van!

Geslaagd voor je theorie? Goed gedaan! Dan gaan we nu naar het praktijkexamen;

Praktijk examen

Tijdens deze toets moet je een examinator laten zien wat je hebt geleerd. Belangrijk is dat je hierbij je eigen kennis en kunnen laat zien.

Het praktijk examen bestaat uit een aantal onderdelen. Je begint bij de examenlocatie van het CBR (Leeuwarden, Heerenveen etc.). Je instructeur gaat met jou naar de examenzaal voor een inleidend gesprek. Je papieren (aanvraag, ID-kaart en eigen verklaring) worden gecontroleerd en dan start het examen.

Onderweg naar de auto krijg je een ogentest, daarbij moet je op afstand een kenteken lezen. Na een controle buiten of in de auto is het aan jou! Probeer een lekker ontspannen ritje te laten zien, blijf niet zitten in eventuele foutjes maar los ze flexibel op.

Terug bij het CBR krijg je in de examenzaal de uitslag. Geslaagd? Dan mag je nu je rijbewijs gaan aanvragen. Nog niet geslaagd? Dan krijg je een aantal aandachtspuntjes mee om de volgende keer alsnog te slagen.

Tarieven Personenauto

De actuele tarieven voor auto en automaat

Wist je dit over het rijbewijs?

We zijn gestopt met bijhouden hoeveel mensen in Nederland een rijbewijs in hun bezit hebben? In maart van 2007 hadden al bijna 10 miljoen Nederlanders een rijbewijs! Dan te bedenken dat er in Nederland bijna 19 miljoen mensen wonen.

De examinator met je mee gaat met het doel je te laten slagen? Daarbij hoef je niet perfect te rijden; als je een foutje maar veilig oplost! Blijf dan ook niet in een foutje zitten, pak de rit weer op zoals je geleerd is. Wanneer je je rijbewijs hebt zul je dat ook zelf moeten doen.

Het landelijke gemiddelde voor het aantal rijlessen op 44 lessen ligt? Of jij nou meer of minder nodig hebt, bedenk dan dat je rijbewijs voor het leven is.

Meer weten? Neem contact met ons op of stuur een e-mail.

Het felbegeerde roze pasje

Graag je rijbewijs halen? Beginnen met rijlessen? Start vandaag nog met autorijlessen bij Auto- en motorrijschool Hendrik. Je vindt ons onder andere in; JistrumKootstertille, Twijzel, Eastermar, DrogehamHarkema en Surhuisterveen. En sinds kort ook in; Akkrum, Grou, Leeuwarden, Warten en Wergea.