Machtig je rijschool: Aanvraag examen en EV

You are here: Home \ Contact \ Machtig je rijschool

Waarom een machtiging?

De machtiging is nodig om te voorkomen dat je gegevens worden misbruikt. Zo kan alleen de rijschool die je hebt gemachtigd een examen voor je aanvragen.

Daarnaast geldt voor een praktijkexamen ook een gezondheidsverklaring om te bepalen of je medisch geschikt bent voor een rijbewijs.

Gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) is nodig om te bepalen of je medisch rijgeschikt bent. Deze verklaring is strikt persoonlijk, daarom kun je deze vanaf november 2017 alléén nog zelf invullen.

STAP 1: Vraag een DigiD aan

DigiD wordt gebruikt voor communicatie met (semi)-overheidinstanties zoals het CBR. Vraag DigiD met SMS code aan via: https://www.digid.nl/.

STAP 2: Log in bij het CBR

Log met je DigiD in op https://mijn.cbr.nl/ je komt daarna op de startpagina van Mijn CBR.

STAP 3: Vul de gezondheidsverklaring in

Ga naar het menu bovenin, klik op ‘Gezondheidsverklaring (Eigen verklaring)‘. Kies de categorie op het rijbewijs die je WILT BEHALEN en die je NU HEBT.

STAP 4: Verstuur de verklaring

Lees alle vragen van de verklaring goed door. Bevestig iedere stap met de knop ‘Volgende‘ onderaan de pagina. Verstuur na betaling via iDeal de verklaring en je bent klaar!

Machtig je rijschool

De machtiging is voor het aanvragen van een Tussentijdse toets of een Praktijk examen. Na het invullen van je Gezondheidsverklaring kun je de machtiging gaan afgeven. Kijk altijd of de gegevens van je rijschool kloppen bij het CBR.

STAP 1: Vraag een DigiD aan

DigiD wordt gebruikt voorcommunicatie met (semi)-overheidinstanties zoals het CBR. Vraag DigiD aan via: https://www.digid.nl/.

STAP 2: Log in bij het CBR

Log met je DigiD in op https://mijn.cbr.nl/ je komt daarna op de startpagina van Mijn CBR.

STAP 3: Machtig je rijschool

Ga naar het menu bovenaan en klik op de optie ‘Rijschool machtigen‘. Onderaan de pagina vindt je opnieuw een knop met de tekst ‘rijschool machtigen‘; klik daarop om verder te gaan.

STAP 4: Gegevens van je rijschool

Vul het veld ‘Zoek op CBR-rijschoolnummer’ in. Bij Jouw Verkeersschool is dit nummer: 8836X4. Bevestig daarna met de knop ‘Volgende‘.

STAP 5: Jouw gegevens

Op de laatste pagina vul je je gegevens in om de aanvraag te kunnen verwerken. Bevestig als laatste met de knop ‘Machtigen‘.

BEDANKT!

Je hebt de machtiging en je gezondheidsverklaring ingevuld. De rijschool ontvangt automatisch bericht van je machtiging en kan het praktijkexamen voor je aanvragen.

We wensen je heel veel succes met je verdere opleiding. Heb je nog geen rijschool gevonden? Klik hieronder voor meer informatie over onze opleidingen.

Graag beginnen met rijlessen?