Over de rijschool: Even voorstellen

You are here: Home \ Contact \ Over de rijschool

Wie is Rijschool Hendrik

… Om daar achter te komen moet u eerst weten wie Hendrik is. Mijn naam is Hendrik Leegstra, 27 jaar oud en opgegroeid in het Friese dorpje Jistrum. Op mijn 19e jaar ben ik begonnen als rij-instructeur op de auto. Begonnen met mijn passie heb ik in loondienst en enkele jaren bij verschillende rijscholen als ZZP’er gewerkt. Bijna 5 jaar geleden besloot ik om zelfstandig een rijschool op te gaan starten waarbij ik ook les kon gaan geven op de motorfiets en met de aanhangwagen (BE).

Bijna vijf jaar geleden is hiermee Auto- en motorrijschool Hendrik ontstaan. Alle oud-kandidaten zeiden altijd tegen hun vrienden of vriendinnen: ‘Ik les bij Hendrik’; vandaar deze naar mijn idee toepasselijke naam voor de rijschool.

Beginfase
Als beginnende rijschool moet je je kunnen onderscheiden. Dit deed ik dan ook door met een beperkt aantal kandidaten te gaan rijden. Ik begon met 5 kandidaten welke allemaal de benodigde tijd en ondersteuning ontvingen. Alle 5 kandidaten zijn dan ook in 1 keer geslaagd voor hun rijbewijs. Iets waar ik erg trots op mag zijn als beginnende rijschool. Ik besloot de motorfiets en de aanhangwagen categorie ook aan te bieden. Vanaf dat moment kwam de rijschool in de stroomversnelling.

Specialisatie
Duidelijkheid, rust en vooral niet boos worden typeert mijn karakter in de rijlessen. Met deze kennis probeerde ik mij verder te specialiseren in kandidaten die meer moeite hebben met het behalen van het rijbewijs. Zo heb ik verschillende cursussen gevolgd voor ADHD, PDD-NOS en andere vormen van ASS. Ook deze specialisatie heeft tot gevolg gehad dat meer en meer kandidaten ons wisten te vinden.

Toen in 2020
Al enige tijd was de planning overvol en moeilijk rond te krijgen; tot het einde van 2019 toen Stefan stage kwam lopen bij de rijschool. Korte tijd daarna heeft Stefan zijn bevoegdheid via ons behaald en vanaf dat moment kwam Stefan mij in de werkzaamheden ondersteunen. Een tweede lesauto en straks een instructeur voor de BE extra.

Toen kwam de corona tijd; dit heeft een enorme invloed gehad op onze examens. Vanaf maart werden door het CBR alle examens geannuleerd en kandidaten mochten niet meer lessen. Nadat de crisis weer ietwat voorbij was hebben we besloten het team verder uit te breiden om zo iedereen wel zo snel mogelijk aan het rijbewijs te kunnen helpen.

Inmiddels zijn daarom Eelco (instructeur motorfiets) en Erika (instructrice auto(maat)) ook ons team komen versterken. Zo heeft iedereen nu weer een vaste instructeur en aanspreekpunt en kon na de corona ook iedereen direct weer van start.

Tot zover deze korte introductie over de rijschool. Benieuwd naar onze werkwijze? Meld u direct aan voor een proefles auto, motor of aanhangwagen.